Over ons

Paardenwandeling Westouter

Elk jaar opnieuw vallen onze wandelingen echt in de smaak van iedere paardenliefhebber. Elk jaar zijn er 40-tal koetsen en iets meer dan 200 ruiters, 400 tevreden deelnemers.

We nodigen u graag vriendelijk uit om deel te nemen aan de 23ste editie en dit op zondag 11 september 2022.

U kan zich aanmelden vanaf 8u tot 11u in het secretariaat “Vakantiehoeve Rodeberg” Schomminkelstraat 26 te Westouter.

De afstand voor de ruiters bedraagt 22km waarvan heel wat onverharde weg en voor de menners een 28km waarvan eveneens een deel onverhard. Dit jaar trekken we van Westouter richting Kemmel in het prachtige Westvlaamse Heuvelland

Historiek

Sedert 1998

In 1998 staken enkele paardenliefhebbers van Westouter de koppen bij mekaar en vonden dat onze mooie streek, Heuvelland en Monts des Flandres het eigenlijk verdiende om beter gekend te worden bij andere paardenliefhebbers. Daarom organiseerden ze in de kermisweek een eerste wandeling voor menners en ruiters. Dit werd een klein succes, maar dat smaakte toch naar meer, zo werd er vanaf toen jaarlijks een paardenwandeling voor ruiters en menners ingericht. Een paardenvereniging werd opgericht, ‘Te Rikke en Ju Westouter’ werd in paardenmiddens een begrip. Na een aantal jaar werd onze paardenwandeling een groot evenement. Heel wat medewerkers verlenen sindsdien hun medewerking om het evenement organisatorisch goed en veilig te laten verlopen. Onze prachtige natuur, prima ambiance en catering doen de rest. Al vele jaren nemen een paar honderd ruiters en een veertigtal koetsen deel aan onze jaarlijkse paardenwandeling. Een stembusslag deed ons uitwijken van juni naar september. Vele velden liggen er op dat moment braak bij, zodat er veel meer kon gegaloppeerd worden. Dat viel bij onze deelnemers erg in de smaak, daardoor wordt onze wandeling sindsdien altijd georganiseerd op de tweede zondag van september. Vele paardenliefhebbers uit de streek, maar ook velen van andere Vlaamse provincies, Henegouwen en Frankrijk zijn steeds zeer tevreden en hebben onze paardenwandeling dan ook vast in hun agenda staan. Door de pandemie is in 2020 de wandeling niet kunnen doorgaan en in 2021 werd, door de toen geldende maatregelen, gekozen voor een aangepaste versie.

Dit jaar gaan we terug voor het gewoonlijke concept! Een wandeling met drankstop, aperitief-stop en maaltijd op het einde. De start en het einde van de wandeling is vanaf nu in ‘Vakantiehoeve Rodeberg’!

We hopen ook u te mogen begroeten in onze prachtige streek op 11 september 2022!

Prijzen

Praktisch

Aanmelden

Het is vereist om zich eerst aan te melden vooraleer je de wandeling start

Meer lezen

Concept

Dit jaar keren we terug naar het originele concept

Meer lezen

Noodnummers

De verschillende nooddiensten staan klaar om julle te helpen

Meer lezen

Parking en bereikbaarheid

Er is voldoende parking voorzien in de schomminkelstraat vlak bij de Vakantiehoeve Rodeberg

Meer lezen

Prijs

Volwassenen: €30, Kinderen: €17

Meer lezen
>